ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

20/01/2016

Φεβρουάριος 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Όπως αναφέρουμε και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, κατά τις αυτοψίες μας για τη διαπίστωση των συνθηκών κλοπής κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων, έχουμε διαπιστώσει απασφαλίσεις πορτών ασφαλείας (θωρακισμένων) χωρίς εμφανή ίχνη διάρρηξης, ενώ οι ασφαλισμένοι κατηγορηματικά μας δήλωναν ότι οι συγκεκριμένες πόρτες ήταν πριν το άνοιγμά τους πλήρως κλειδωμένες.
    Η απασφάλιση των συγκεκριμένων κλειδαριών έχουμε διαπιστώσει ότι γίνονταν με διάφορους τρόπους όπως :

-    Κατασκευή αντικλειδιού με βάση τα στοιχεία που είχαν υποκλαπεί.
-    Κατασκευή αντικλειδιού πασπαρτού με το οποίο άνοιγαν συγκεκριμένες κλειδαριές

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προτείνεται διαδικτυακά η αγορά ειδικών μηχανισμών έναντι ποσού $ 150,00 από προμηθευτές εξωτερικού (Ρωσία, κλπ.) για το άνοιγμα κλειδαριών πολλαπλών σημείων πορτών ασφαλείας (θωρακισμένων), που έχουν κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου.
Πρόκειται για μηχανισμούς απλής χρήσης που προσαρμόζονται σε κάθε κλειδαριά αυτού του τύπου.
Με την ανάρτηση μας «ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΠΟΡΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» Σεπτέμβριος 2012, προτείναμε ως αξιόπιστες (με τα τότε και σημερινά δεδομένα αφού η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται), τις κλειδαριές ασφαλείας με κύλινδρο, οι οποίες συνοδεύονται από κάρτα ιδιοκτησίας για αντιγραφή κλειδιών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και για περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει και προϋπόθεση κάλυψης του κινδύνου κλοπής σε ασφαλίσεις κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων με περιεχόμενο ιδιαίτερης αξίας.
Ακολουθούν δύο (2) βίντεο με απεικόνιση της μεθόδου κατασκευής και χρήσης του νέου ειδικού μηχανισμού απασφάλισης κλειδαριών με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε (που έχουν κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου). 

https://www.youtube.com/watch?v=VVTcn8Yl8Zc

https://www.youtube.com/watch?v=NOYe98Cn7vI