Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΒΑΤΟ
Άβατο στην περιοχή του Μενιδίου θέλουν να δημιουργήσουν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που έχουν βαρύ οπλισμό και θησαυρίζουν από το εμπόριο όπλων-ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή Αυλίζα, όπου οι αστυνομικοί δεν πλησιάζουν παρά μόνο όταν γίνεται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στη δυτική Αττική, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.
Το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης θα εφαρμοστεί στους δήμους Αχαρνών, Φυλής, Μεγάρων-Μάνδρας, Ασπροπύργου-Ελευσίνας, Περιστερίου, Καματερού-Αγ. Αναργύρων-Ιλίου-Πετρούπολης, Αιγάλεω, Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα. Συνολικά θα υπάρχουν 41 εποχούμενες περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Σε σημεία των περιοχών αυτών δρουν συμμορίες που επιδίδονται σε εμπόριο όπλων-ναρκωτικών, διακίνηση παράνομων μεταναστών, κλοπές, καύση καλωδίων, κατοχή και χρήση όπλων και αρπαγές τσαντών. Πρόσφατα αστυνομικοί που επιλαμβάνονταν περιστατικού στο Μενίδι δέχθηκαν πυρά από τις ταράτσες κτιρίων της περιοχής.
Στις αστυνομικές δράσεις του σχεδίου περιλαμβάνονται 9 εποχούμενες περιπολίες το πρωί, άλλες 9 το απόγευμα και συνολικά 23 κατά τη διάρκεια της νύχτας εκ των οποίων οι 13 υπηρεσιών τάξης και 10 ασφάλειας. Συνολικά θα απασχολούνται σε αυτές 94 αστυνομικοί Τάξης και 40 ασφάλειας.
Στις περιπτώσεις των ειδικών δράσεων ανάλογα με στοχευμένες τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις θα προστίθενται 62 αστυνομικοί της Τάξης, 32 από υπηρεσίες ασφάλειας, 8 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Συνολικά στις περιπτώσεις πλήρους ανάπτυξης του αστυνομικού σχεδιασμού, σε ένα 24ωρο, 228 αστυνομικοί θα περιπολούν.
Για τη δημιουργία του σχεδίου ελήφθησαν υπόψη τα αριθμητικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων δήμων της Δυτικής Αττικής, όπως και οι επιμέρους κατηγορίες αδικημάτων που καταγράφονται αναλυτικά σε συγκεκριμένες περιοχές.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού του 2011, στους δήμους Δυτικής Αττικής, διαμένουν 757.545, ωστόσο ο εκτιμώμενος σημερινός αριθμός κυμαίνεται στο 1.00.000, στους οποίους τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται 300.000 που παραθερίζουν στη Ν. Πέραμο, Πανόραμα, Μέγαρα, Πάχη Μεγάρων, Κινέττα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα.
Εκτός από Δήμους Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και κοινότητα Θρακομακεδόνων σε όλους τους υπόλοιπους ο πληθυσμός είναι μικτός αποτελούμενος από Έλληνες σε ποσοστό 70% και 30% από αλλοδαπούς. Ο αριθμός των Ρομά που κατοικεί συνολικά στη Δυτική Αττική ανέρχεται στα 24.500 άτομα. Σε αυτές τις περιοχές είναι καταγεγραμμένοι 14 οικισμοί Ρομά και 11 χώροι προσευχής μουσουλμάνων, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία από την έλευση μεγάλου αριθμού ατόμων από τη Συρία και από χώρες της Μέσης Ανατολής.
Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr